Oktató Családorvosok XXV. Továbbképző Konferenciája

Köszöntő

Kedves Kollégák! Kedves Oktatók!

Az Oktató Családorvosok Továbbképző Konferenciájának megálmodója Arnold Csaba tanár úr volt, első alkalmon 1999-ben találkozhattunk a Club Aligában. A családorvosok kollégák folyamatos érdeklődésének, a kiváló előadóknak és előadásoknak, számos támogatónknak és nem utolsó sorban a tanszék mindenkori vezetőjének köszönhetően 2024-ben már a XXV. jubileumi alkalmon találkozhatunk. Külön köszönet illeti dr. Csalay Lászlót, dr. Tamás Ferencet és Fekete Ilonát, akik már a kezdeteknél ott bábáskodtak nem sejtve, hogy két évtizeddel később az aktív családorvosok több mint 10 százaléka rendszeres résztvevője lesz a konferenciának, ezzel néhány év alatt a magyar alapellátás legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát.

Az elmúlt negyed évszázadban a szorosan vett orvosszakmai témákon túl foglalkoztunk graduális és posztgraduális képzéssel, oktatásmódszertannal, egészségpolitikával; szűrővizsgálati lehetőséget biztosítottunk; kulturális programokat szerveztünk.

Az Oktató Családorvosok Továbbképző Konferenciájához olyan fogalmak kapcsolódnak a fejünkben mint lelkes, érdeklődő, nyitott résztvevők; magas szakmai színvonal; kiváló előadások; kollegialitás; jó hangulat…..

25 éve azon munkálkodunk, hogy eszközeinkkel segítsük a magas színvonalú háziorvosi munkát és a jól képzett családorvosi utánpótlást.

Ünnepeljük együtt a 25. évfordulót 2024. április11-14 között!

dr. Vajer Péter

Kedves Oktató Kollégák!  Kedves Konferencia résztvevők!

 

Nagy öröm a Családorvosi Tanszék számára, hogy 2024-ben együtt ünnepelhetjük Veletek az Oktató Családorvosok Továbbképző Konferenciájának 25. évfordulóját. Az évforduló nem csak alkalmat ad majd a visszatekintésre, hanem egyúttal köszönetet mondhatunk majd mindazoknak, akik rendszeresen, évről évre részt vettek ezeken a továbbképzéseken.

Az elmúlt évek során megtapasztalhattuk, hogy az orvostudomány területén történt gyors fejlődések milyen fontos szerepet játszanak a betegellátás minőségének javításában. Az elméleti ismereteken kívül gyakorlati tudásra is szükség van mindennapi betegellátás során. Az oktatásnak ezt a kettősséget támogatja konferenciánk is, segítséget próbálunk nyújtani a családorvos kollégáknak az előttük álló kihívásokra történő felkészülésben. Fontosnak tartjuk a kollegiális kapcsolatok elősegítését is, hiszen csak egy összetartó, támogató közegben lehet sikeresen működni, ahol megoszthatjuk tapasztalatainkat, megbeszélhetjük kérdéseinket, melyre szintén megfelelő fórumot ad konferenciánk. Az elmúlt 25 év sok kihívást hozott magával, de a pandémia alatt is sikerült megszervezni konferenciánkat, melynek sikerességében nagy szerepe volt a korábbi tanszékvezetőnek, Dr. Kalabay László professzornak és Dr. Vajer Péter adjunktusnak, akiknek ezúton is köszönöm munkájukat.

A megszokott Oktatói blokkban ismét várjuk majd akkreditált tutorainkat, hiszen az interaktív tanítási módszerek elsajátítása hozzájárul a hallgatók és a rezidensek szakmai fejlődéséhez. Az aktuális kutatási eredmények beépítése az oktatási programba és az innovatív oktatási módszerek alkalmazása segít abban, hogy a hallgatók naprakészen és releváns ismeretekkel rendelkezzenek ezen a területen és nagyobb arányban válasszák végzéskor a családorvosi szakmát.

Végezetül szeretném megköszönni áldozatos közreműködésüket és elkötelezettségüket az orvostanhallgatók és a rezidensek oktatásban. Várunk mindenkit, ünnepeljünk együtt Siófokon 2024. április 11-14. között.

 

Üdvözlettel:

Dr. Torzsa Péter

tanszékvezető

AZ év leglátogatottabb családorvosi konferenicája

Ne maradjon le!

Oktató Családorvosok XXV. Továbbképző Konferenciája